Praktisk trin-for-trin plan for skæring af lavendel

Hvis du nogensinde har været i Provence om sommeren, kan du ikke være gået glip af de store lilla marker fulde af lavendel. For at være præcis bør disse planter kaldes lavandin. En hybrid art, der er plantet der for at lave lavendelolie, der hovedsageligt bruges i aromaterapi. Ægte lavendel vokser normalt kun på bjergskråninger og blev allerede brugt af romerne til at få badevandet til at dufte dejligt.

Lavendel i haven
Lavendel er en af ​​de mest populære haveplanter, de er dekorative hele året rundt og har smukke, stærkt duftende blomster om sommeren. I vores land er det hovedsageligt sorterne som hvid og blød lyserød lavendel, der kan klare sig godt i haven. Plant lavendel et solrigt sted med helst veldrænet jord, der er rig på kalk. Den danner en smuk kombination med stedsegrønne buske, såsom Ilex.

Beskær lavendel
Lavendel skal beskæres hvert andet år, helst i april. Busken udvikler til sidst en løs, åben vane med tykke træagtige kviste tilbage i hjertet. Dette skaber et rodet billede. Man beskærer til omkring 1/3 af skuddene. Efter blomstringen kan du beskære busken let tilbage. Hvis beskæringen lykkes, forbliver lavendel kompakt og blomstrer rigeligt. Men især gamle buske tåler ofte beskæring dårligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *